Omgeving

Albir is een gezellig en toeristisch, aan zee gelegen plaatsje aan de Costa Blanca, ook wel het Florida van Spanje genoemd. Het vliegveld van Alicante ligt op 45 autominuten en het gezellige Benidorm ligt op 10 autominuten.
De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van ongeveer 200 kilometer met veel zandstranden. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (bomen met wit-roze bloesem) in het verleden.
De streek staat met name bekend om het heerlijke klimaat waardoor het hier ook in de winter zeer prettig verblijven is, tevens staat het erom bekend dat het er weinig regent.

Strand Albir
Albir heeft een 590 meter lang strand, een gedeelte kiezel- en een gedeelte zandstrand. Het heeft sinds 2001 constant de Europese Blauwe Vlag toegekend gekregen (internationale milieuonderscheiding, schoon en veilig). Het is ideaal voor wie een alternatief zoekt voor de drukke stranden van Benidorm maar wel wil genieten van alle faciliteiten en de heerlijke atmosfeer die een goede badplaats biedt. U heeft er uitzicht op het indrukwekkende azuurblauwe water, de ‘Peñon de Ifach’ en de contouren van het stadje Calpe.
Liever een volledig zandstrand? Dan kunt u goed terecht in Altea of Benidorm, beiden binnen een kwartier te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Winkelen in Albir
Aan de hoofdstraat van Albir is er elke zondagochtend een gezellige markt. Daarna een wandeling over de marmeren promenade van Albir en een ‘cerveza’ in één van de vele barretjes of restaurantjes langs het strand.
Supermarkten Lidl en Mercadona liggen op ongeveer 300 meter lopen vanaf uw appartement.
Playa Albir is bezaaid met leuke kleinere winkeltjes maar ook supermarkten voor de dagelijkse behoefte. Wil men echt gaan shoppen dan is Benidorm een meer aangewezen plaats.